Tuemme Muratalla työntekijöidemme ammatillista kehittymistä muun muassa erilaisten opintopolkujen avulla. Muratalaisilla on mahdollisuus opiskella työnsä ohella perustutkinto-, insinööri- ja diplomi-insinööritason opintoja. Tarjoamme työntekijöillemme esimerkiksi mahdollisuuden tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon suorittamiseen Vantaan ammattiopistossa, mikä antaa jatko-opintokelpoisuuden myös ammattikorkeakouluihin.

Ammattitutkinnon lisäksi työntekijämme voivat suorittaa tutkintoon tähtääviä insinööriopintoja Metropolia-ammattikorkeakoulussa, jossa opiskeluvaihtoehdoiksi ovat valittavissa automaatiotekniikka, valmistus- ja tuotantotekniikka sekä koneautomaatiotekniikka.

Olemme käynnistäneet pilotin myös diplomi-insinööriopintojen suorittamisesta Aalto-yliopistossa. Pilottiin osallistuvat muratalaiset hakevat suoraan heitä kiinnostaviin maisteriohjelmiin. Miltä kuulostaisivat esimerkiksi seuraavat vaihtoehdot: Master’s Programme in Engineering Physics, Master’s Programme in Electronics and Nanotechnology tai Master’s Programme in Automation and Electrical Engineering?

Opintopoluillamme on kaksi tavoitetta: tarjota työntekijöillemme mahdollisuus kouluttautua pidemmälle ja varmistaa, että meillä on osaava henkilöstö myös tulevaisuudessa. Meille on tärkeää tukea työntekijöidemme urakehitystä kasvattamalla heitä entistä vaativampiin tehtäviin. Yli puolet toimihenkilöpuolen rekrytoinneistamme täytetään talon sisäisillä hakijoilla, joten haluamme opintopolkujen avulla varmistaa, että sisäinen kierto säilyy jatkossakin vahvana. Opintomahdollisuudet ovat saaneet kiitosta työntekijöiltämme etenkin siitä, että opiskelu onnistuu työn ohessa.

Opinnot suoritetaan aina työn ohella, joten opiskelu vaatii työntekijöiltä sitoutumista ja motivaatiota. Opintopolulle lähteminen on kuitenkin tukenut jo monen työntekijän urakehitystä. Sekä perustutkintoa että insinööriopintoja opiskelleiden joukossa on työntekijöitä, jotka ovat siirtyneet opintojen alkamisen jälkeen aiempaa vaativampiin tehtäviin tai suorittavat niissä parhaillaan työharjoitteluita.

Visionamme on mahdollistaa myös tohtoriopintojen suorittaminen työn ohella. Toiveenamme on, että jonakin päivänä Muratalla on työntekijä, joka on käynyt koko Muratan opintopolun läpi, perustutkinnosta lähtien aina tohtorintutkintoon saakka.

Lue myös työntekijämme blogi opinnoista työn ohella

Tuomas Nurmi
Henkilöstön kehittämispäällikkö