Muratan ja minun tarinani alkoi keskustelusta, jonka kävin Muratan edustajan kanssa Tampereen yliopiston uramessuilla. Lopulta aloitin 1.7.2019 ensimmäisen työni Murata Suomessa Software Design Engineer -roolissa. Suunnittelen ja kehitän LAbVIEW-nimistä ohjelmistoa, joka automatisoi laitehallintaa ja dataprosesseja.

Uudessa työssä aloittaminen sujui hyvin, koska Muratan perehdytys oli erittäin informatiivinen ja sain aina apua tiimini muilta jäseniltä, jotka ovat olleet halukkaita ja kärsivällisiä ohjaamaan minua. Tällä hetkellä kehitän ja ylläpidän EMC (Electromagnetic Compatibility) -ohjelmistoa, jolla testataan EMC-tuotteita. Toisinaan laitteiden käyttö on ollut hieman hankalaa, mutta laboratorioinsinöörit ovat auttaneet minua.

Murata on ollut hyvä työnantaja monella tavalla. Työympäristö on mukava ja juostavat työajat mahdollistavat sen, että voin työskennellä silloin, kun olen tehokkaimmillani. Olen myös saanut paljon tukea työkavereiltani. Koska olen urani alussa, jouduin tutustumaan moniin päivittäisiin työkaluihin alusta pitäen, mutta sain aina apua työkavereiltani. Murata on myös kansainvälinen yritys, mikä mahdollistaa työskentelyn eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa. Kielimuurejakaan ei ole, koska kaikki puhuvat sujuvaa englantia.

Työkokemukseni Muratalla on erittäin tärkeää tällaiselle vastavalmistuneelle. Ensimmäisen vuoden aikana kokeneemmat kollegani ovat ohjeistaneet, miten suunnitellaan ja kehitetään paremmin ohjelmistoarkkitehtuuria, ja olen myös saanut lisää oppia uusien ohjelmistojen kehityksestä. Nämä kokemukset ovat kehittäneet minua kokeneemmaksi ohjelmistoinsinööriksi.

Olen oppinut urani varrella asioita, jotka haluan jakaa teille:

  1. Älä koskaan sano ei koskaan. Kun hain Muratalle, minulle sopivia avoimia työpaikkoja ei ollut, mutta lähetin silti hakemuksen. Aloin sitä paitsi opiskella ohjelmointikieliä YouTubesta 1,5 vuotta aiemmin ennen kuin hain Muratalle. Mikään ei ole mahdotonta.
  2. Oppia ikä kaikki. Aina on uutta opittavaa ja jotain, mikä haastaa työssä.

Pyri kehittämään ammattitaitoasi kehittämällä osaamistasi.