”Muratalla tehtäväkiertoni on ollut vaihteleva ja riittävän nopea.”

Yksi Suomen tuotepäälliköistämme, Suvi, on ollut työskennellyt talossa jo 15 vuotta. Suvi on kokenut samassa yrityksessä tehdyn pitkän uran olleen hyvä ratkaisu. Lue alta, kuinka Suvi on edennyt tuotanto-operaattorin kesätyöstä nykyiseen rooliinsa.

Muusikon opinnot vaihtuivat insinöörin uraksi

Suvista ei alun perin pitänyt tulla insinööri, vaikka luonnontieteet luonnistuivatkin häneltä helposti lukiossa. Suvi opiskeli hetken Sibelius-Akatemiassa, mutta vaihtoi musiikkiopinnot pian diplomi-insinöörin opintoihin Teknillisessä Korkeakoulussa. Opinnoissa painottuivat materiaali- ja puolijohdetekniikka, jotka sopivat erinomaisesti Muratan kaltaiseen yritykseen.

Suvi päätyi Muratalle, silloiselle VTI:lle, jo opiskeluaikanaan. Ensimmäisenä kesänään hän työskenteli tehtaalla tuotanto-operaattorina. ”Se oli hirveän opettavaista! Meitä oli siellä muitakin kesätyöntekijöitä, jotka ovat edelleen täällä töissä”, Suvi muistelee. Seuraavana kesänä Suvi pääsi insinööriharjoittelijaksi validointilaboratorioon, jossa hän työskenteli useamman kesän ja teki töitä myös opintojen ohella.

Diplomityöpaikkakin järjestyi talon sisältä. ”Tutkin erään anturimme herkkyyttä. Varioin erilaisia paketointimateriaaleja, kuten kotelomateriaaleja ja liimoja, ja tarkastelin, miten ne vaikuttivat komponentin kulmanopeussignaalin herkkyyteen”, kertoo Suvi lopputyöstään.

Mikä on vienyt urapolkua eteenpäin?

Suville tarjottiin ensimmäistä vakituista roolia Muratalla, kun MEMS Packaging Development –tiimin vakituisen suunnittelijan paikka aukesi. Suvi otti uudet haasteet vastaan avoimin mielin ja toimi tiimissä lopulta viisi vuotta. Opettavaisten vuosien jälkeen Suville tarjoutui mahdollisuus siirtyä asiakasläheisempään rooliin ensin tuoteinsinööriksi ja myöhemmin tuotepäälliköksi. ”Tilaisuuksia on tarjoutunut lopulta aika paljon, kun niihin on vain uskaltanut tarttua”, hän kertoo.

Muratalla on ollut jo pitkään tavoitteena kasvattaa omista osaajistaan asiantuntijoita yrityksen sisälle. Suvi kokeekin, että työntekijöistä halutaan pitää kiinni ja heidän osaamistaan pyritään hyödyntämään monipuolisesti. ”Henkilön kykyyn kasvaa ja ottaa uusia tehtäviä haltuun luotetaan”, Suvi täydentää. Monipuolisen urapolun rakentumista on tukenut myös se, että Muratalla tehdastuotanto, erilaiset tukifunktiot, laboratorio ja tuotekehitys sijaitsevat kaikki samassa lokaatiossa Vantaan Martinlaaksossa.

Mitkä sitten ovat tärkeimpiä syitä sille, että Suvi on viihtynyt samassa yrityksessä jo kauan? Suvin mielestä Murata on mielenkiintoisen teknologiansa ansiosta houkutteleva työympäristö insinöörille. Lisäksi hän inspiroituu osaavista ja mukavista työkavereistaan. ”Ja tietysti asia, joka itseltäni on vielä kokeilematta: täällä on mahdollisuuksia lähteä ulkomaankomennuksille”, Suvi lisää.