Mitä kuuluu Icehearts-järjestölle, jonka toimintaa Murata on tukenut vuotuisella rahalahjoituksella vuodesta 2021 lähtien? Kyselimme järjestön kuulumisia ja haastattelimme Iceheartsin tiimimentori Timo Löppöstä.

”Iceheartsille kuuluu valtakunnallisesti varsin hyvää. Tällä hetkellä toimintaa on 68 joukkueen voimin 13 paikkakunnalla, minkä lisäksi ruotsinkielistä AEC-toimintaa pyöritetään pääkaupunkiseudun kaupungeissa”, Timo kertoo. ”Toimintamalli on herättänyt kiinnostusta myös ulkomailla. Keväällä 2023 käynnistyneessä Icehearts Europe -hankkeessa hyväksi todettuja Icehearts-käytäntöjä kokeillaan myös muissa eurooppalaisissa lastensuojelujärjestöissä.”

Millaista toimintaa Iceheartsilla oli Vantaalla vuoden 2023 aikana?

”Kahden vanhimman joukkueen osalta toiminta oli pääosin pienryhmätoimintaa, nuorille annettua yksilöllistä tukea ja säännöllistä yhteydenpitoa. Icehearts-kasvattajan viimeisen vuoden tärkein tehtävä on saatella nuori kohti itsenäisyyttä ja aikuisuutta. Apua tarvittiin ja annettiin esimerkiksi erilaisissa virasto- ja asuntoasioissa. Kaiken kaikkiaan vanhempien nuorten elämään kuuluu varsin hyvää. Nelli sai joukkueensa viimeiselle kesäleirillekin mukaan hyvän määrän nuorisoa”, Timo sanoo. ”Tommyn, Mikon ja Anun joukkueet pelasivat lajiliittojen sarjoissa. Tommyn pojilla ja Anun tytöillä lajina on salibandy ja Mikon pojilla jalkapallo. Sarjapelien ja lajiharjoitusten lisäksi joukkueissa liikuttiin monipuolisesti eri lajien parissa. Vuoteen mahtui muutakin yhteistä puuhaa aina keilaamisesta makkaranpaistoon. Joukkueet myös leireilivät perinteiseen tapaan ja klassiseen Icehearts-tyyliin.”

Millaisia suunnitelmia teillä on vuodelle 2024?

Timo kertoo, että tarkempia suunnitelmia laaditaan paraikaa. ”Harrastustoiminta ja pelit jatkuvat aiempaan tapaan lajiliittojen sarjoissa. Kesän osalta leirivarauksia on jo tehty Pelliin, minkä lisäksi suunnitteilla on retkiä ja muita aktiviteetteja. Nuoremman pään joukkueissa otetaan iltapäivätoiminnan rinnalle kokeiluun joukkuelajeja. Jennin joukkueessa kokeillaan salibandyä ja Samuelin pojat aloittavat jalkapallon.”

Miten tärkeää yritysten tuki on Iceheartsin toiminnalle?

”Vantaan kaupungin tuki on perustoimintamme selkäranka ja elinehto, mutta sen rinnalla yritysten tuki on äärimmäisen tärkeää. Yritysten tuki mahdollistaa toiminnassamme oleville lapsille ja nuorille kaikki ne ikimuistoiset pelireissut, joukkueruokailut, leirit, varusteet ja retket, jotka tuovat suolan arkeen. Suoran rahallisen tuen lisäksi yrityksiltä saadaan muutakin, kuten välipaloja tai harrastusvälineitä. Yritysten tuki antaa kasvattajille mahdollisuuden keskittyä siihen tärkeimpään: lapsiin”, Timo korostaa. ”Erityisen arvokkaana ja toivottuna pidän yritysten pitkäaikaisia kumppanuuksia, joita Muratakin edustaa. Toiminnan suunnittelu ja ennakointi helpottuu merkittävästi, kun yhteistyötaho on ennalta selvillä.”

 

 

Kiitokset haastattelusta Timo Löppöselle ja toimeliasta jatkoa Iceheartsille myös vuodelle 2024!

Lue myös aiemmin julkaistu juttu Muratan ja Iceheartsin yhteistyöstä.